Toon hermans citaten. Toon Hermans Citaten, gedichten en liedjes 2019-11-24

Zó mooi gezegd: Toon Hermans

Toon hermans citaten

Er stond ’n engel op afgebeeld die zijn sterke krachtige vleugels uitspreidde boven het hoofd van een klein jongetje, dat door ’n rotsgebergte liep, terwijl ’n hevige stormvlaag stukken steen naar beneden joeg in de richting van het argeloze kind. Die zich er voor lenen, om altijd hun stenen door andermans ruiten te gooien. Toon Hermans Het leven is ritme. Tevens verwijzingen naar meer werk van hem. In de winter heb ik prachtige paarden gemaakt van vers gevallen sneeuw en zij draafden over de bergtoppen en dansten in het dal met wapperende sneeuwmanen en zwierige staartguirlandes. Toon Hermans Er gaat meer boven je pet dan eronder. Het ál Ik ben de zon, de maan, ik ben de regen, 'k ben onbeschrijfelijk, niet te meten noch te wegen.

Next

Citaten van Toon Hermans

Toon hermans citaten

Zaterdag 22 april 2000 overleed Toon Hermans. Toon Hermans Ik heb sinds kort een mier, ik noem het beesie Bartje, 't is zo'n mieren-mini-dier, hij heeft een héél klein hartje, maar dikwijls denk ik, sapperloot, wat leeft er in die kleine? Introduceerde in Nederland de formule van de onemanshow, een voorstelling door één man uitgevoerd. Toon Hermans Het is maar een heel klein vonkie, dat door het donker zweeft, toch krijgt het nog een jonkie, want ook dit vonkie leeft. Toon Hermans Er is een tijd van komen en gaan maar de tijd van gaan is nu gekomen. Als je over zo’n onnozele ’piep’ begint, voel je direct de engheid van het aardse leven, het apparaat, het snoer, de hoorn aan je oor.

Next

citaten

Toon hermans citaten

Liefde is : handen omsloten volgens één levenslijn. Dan maakt zich een diepe rust van mij meester. Ik hield m 'n adem in en luisterde met alles waarmee ik maar luisteren kon. Omdat het leven prachtig is en omdat Toon erop rekende dat het leven niet ophoudt bij de dood, maar het begin is van iets nieuws. Daar is alles anders, de poen en de sex, je gaat er ook heen zonder traveller-cheques. Dit is een verzameling citaten van Toon Hermans.

Next

Gedicht Pensioen Toon Hermans

Toon hermans citaten

Politiek Politiek is handjes drukken, dreigen, sjoemelen en bukken, katten uit de bomen kijken, overreden, over-lijken, schipperen of schaakmat zetten, lange speeches, korte metten, witte voetjes, pan uit vegen, passen, meten, wikken, wegen, lachjes, dansjes, Judas-kusjes, loeren draaien, dooie musjes, veel beloven, vleien, paaien, de kunst om om iets heen te draaien, d’r is geen liefde, regelrecht, en daar is alles mee gezegd. Als je er even dieper over denkt, voel je ineens dat er méér is: dat de God van hemel en aarde met zijn kostbaarste en meest geliefde schepsel andere bedoelingen heeft, dan alleen luttele jaren leven op een aarde waar vrijwel altijd onvrede en tegenstrijdigheid heerst. Je kunt alleen maar groot zijn in het klein. Vrolijk zijn, op hem proosten, en vooral geen traan laten. Maar als er één gaat, roep je nooit 'mag ik mee,' want ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Next

Toon Hermans

Toon hermans citaten

Het was gewoon een manier om het verlies van zijn vrouw te verwerken. Zomaar Ik kan me dagenlang verstrooien met ’n blocnote en een pen, met gemijmer over leven, over wie en wat ik ben, maar mijn povere gedachten, stijgen op als een ballon, als ik zomaar zit te zitten in het gras en in de zon. Ik heb het zelfs uitgezongen in het theater: Ik had een eigen engel, die heette Gabriël, die engel had ik nodig want ik kneep ’m als de hel hij sloeg meteen z’n vleugels uit bij elk gevaarlijk spel ’n heilig soort gevogelte, mijn engel Gabriël De Boom. Daarom hebben we onze eigen pensioen gedichten wedstrijd uitgeschreven met 30 prachtige pensioengedichten als resultaat. Hoe schamel zijn dan onze woorden die wij zo berekenend afwegen. Eeuwig zul je bloeien want ik heb je in mijn ziel geplant.

Next

Toon en zijn versjes, zijn filosofie, zijn levenskunst

Toon hermans citaten

Toon Hermans was een Nederlandse cabaretier, zanger, dichter en clown, die leefde van 1916 tot 2000. Toon Hermans Gevoel voor humor begint bij gevoel voor verdriet. Maakte onder meer veel naam met zijn oudejaarsconferences. Verder Verder van de wereld weg elke dag een beetje dichter naar de hemel toe Elke dag een treetje Dank U Ik heb gehuild, gelachen en gevochten Ik lag in warme bermen en in gladde bochten Ik hief het glas, het viel in duizend scherven Ik wist de grijze hemel Toch weer blauw te verven Ben blijven pogen Al verbranden al mijn schepen Ik heb gebaald, gefaald En heb hem vaak geknepen Er was applaus en ik werd heftig uitgefloten Maar als ik ga dan zeg ik Dank U Ik heb genoten Je hebt iemand nodig Je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het er op aankomt, voor je bidt en vecht Pas als die iemand met je lacht en grient, dan pas kan je zeggen. Hij werd vooral bekend door zijn onemanshows en door zijn korte gedichten die hij zelf versjes noemde. Rietje Zij stierf in november. Dag lieve boom, ik heb je nog gekend toen je geen blad meer had en eenzaam en verlaten op deze plek te sterven stond, ik weet nog hoe ik je hier vond en dat we samen praten.

Next

Gedicht Pensioen Toon Hermans

Toon hermans citaten

Op deze pagina treft u er zo'n 14 aan van zijn hand. Het is dus nog maar kort geleden. Ik kan dagen, soms zelfs nachten denken over ’s levens lot, over hopen en vertrouwen, over liefde, over God, maar het gekke is, ik voel me altijd dichter bij de bron, als ik zomaar zit te zitten in het gras en in de zon. Geen kermis luid en kolossaal,? Dag God Hij schiep het licht noch traag, noch vlug, gaf ogen zicht aan mens en mug, hing sterren op aan het plafond, 'n witte maan 'n rode zon, nu zit Hij op zijn hemeltroon, ik zeg: 'dag God', Hij zegt: 'dag Toon'. En valt het doek dan dicht, nog even op het leven Een laatste glas geheven, ik heb het leven lief. Heer Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal.

Next

Gedicht Pensioen Toon Hermans

Toon hermans citaten

Er moet toch 'n plek zijn, vèr weg zeggen ze, daar glijdt nooit je broek van je kleerhangertje. Op deze pagina de Pensioen - Vut gedichten en wensjes uit de gekozen categorie Pensioen - Vut. Je hoeft je ook niet af te vragen: ’Met wie spreek ik? Toon Hermans wilde in stilte worden begraven. Verzinnen Ik heb in de zomer bomen verzonnen van goud met zilveren belletjes en kronen op hun kruin met diamanten die schitterden in de zon. Wees gerust Wees gerust je weet het van tevoren blijheid wordt uit droefnis geboren en uit he zand ontspringt de held're bron in elke regendruppel zit 'n vonkje zon. Ik ben rivieren, ik ben zeeën, bliksem, donder, ik ben de kleine mens, maar wèl het grote wonder.

Next

Citaten van Toon Hermans

Toon hermans citaten

Er moet toch zo'n plek zijn, of dacht je van nee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Zij die Uw liefde kennen vertrouwen blindelings op Uw bedoelingen. Hij heeft alleen je lichaam weggenomen, niet wie je was en ook niet wat je zei. Toon Hermans Vrede is een kind dat glimlacht als je ernaar kijkt. Niet alleen een groot cabaretier, schrijver, clown en schilder, maar ook een versjesmaker die heel goed uit de voeten kon met de Nederlandse taal.

Next